Még több minőségi tartalom, mesterséges intelligencia alapú keresés és PowerPoint integráció az Adobe Stock újdonságai között.

Mesterséges intellgencia használata a tartalomkeresésben

Az indulás óta eltelt időben az Adobe mélyebben megértette az tartalmakat válogató ügyfelek igényeit, látják hogy a kreatívok milyen szempontok alapján válogatnak és ennek megfelelően a Stock olyan vizuális tartalmat igyekszik kínálni, ami nem csak hiteles, de egyben történetmesélő szerepet is játszik.

 

Most ezt a funkciót igyekszik az Adobe tökéletesíteni az Aesthetic Filter funkció bevezetésével, ami – a mostanában megjelenő Adobe szolgáltatásokhoz hasonlóan – szintén az Adobe Sensei mesterséges intelligencia technológián alapul. A 2016 novemberében bevezetett Visual Search továbbfejlesztéseként is felfogható Aesthetic Filters a keresés egy új módját teszi lehetővé, ami jelenleg a mélységélességből (depth of field) és a színek élénkségéből (Vivid Colors) indul ki és egy csúszka segítségével a szerkesztő programba beillesztett tartalmon valós időben tudjuk variálni / cserélgetni a kritériumoknak megfelelő tartalmat. Ahogy az a videón is látható, ez később pl. emberek hasonlóságára is kiterjeszthető lesz.

Az alábbi videó mutatja be az Aesthetic Filters működését:

Új prémium tartalom 2017-ben az Adobe már több stock photo site-tal (pl. 500px és Pond5) megállapodott a tartalom megosztásáról, és a legújabb megállapodás szerint igazi nagyágyúk járulnak hozzá a tartalom további minőségi bővítéséhez. Csatlakozott ugyanis a Reuters, a USA Today Sport és a Stocksy, akik elsősorban már kész szerkesztői anyagokkal bővítik a repertoárt. Így már könnyedén találhatunk igazán kifejező fotókat a hírek, sport, szórakoztatás és életstílus témákban.

Integráció a Microsoft PowerPoint-al Az Adobe Stock indulása óta egyedi és natív módon integrálódott a Creative Cloud szolgáltatással, amivel időt spórolhattunk és egy megszakításmentes kreatív folyamatot tett lehetővé. A legújabb integráció azonban túllép az Adobe határain: a Microsoft Office PowerPoint felhasználói is ezentúl közvetlenül hozzáférhetnek az Adobe Stock anyagához. Az egyedi Visual Search technológiának köszönhetően könnyűvé tették a kereshetőséget, ami azt jelenti, hogy egyszerűen képek hasonlósága alapján kereshetünk. Ehhez mindössze az ingyenes Adobe Stock Add-In for PowerPoint plug-inre van szükség, ami installálást követően a PowerPoint felületéről könnyű kereshetőséget és beillesztést tesz lehetővé a prezentációba.

Forrás: Adobe

Megosztom Ajánlom másnak is
Kosár
A kosár üres


Rendelés
Facebook